Referat: Öjaby Sport - Hovshaga AIF

Hovshaga i Öjaby sporthall

Till skillnad från Gothia har vi nu två fulla femmor som är sjukt taggade för match.
Vi vet av erfarenhet att det är otroligt jämna, välspelade matcher mot Hovshaga och så blir det även idag.

Båda lager startar matchen bra och det är väldigt tight i båda försvaren, inga direkta chanser skapas och de få lägen som kommer tas bra av två duktiga målvakter.
Så kommer chansen efter 7 minuter, Linus tar ett skott och Kalle ropar tills sig bollen.
Linus får till ett klockrent utkast och Kalle behöver bara toucha bollen förbi deras målvakt.
Helt enligt instruktions boken :).
Perioden slutar 1-0 och det är otroligt jämnt i matchen.
Skotten 7-3 till oss.

Andra perioden startar med hårt tryck från Hovshaga och efter 3 minuter kommer utdelningen i en grötig situation framför Linus. Där har vi lite att träna på just att resolut få bort bollen och hjälpa Linus i målet.
Dessbättre kan Lucas göra ett jätte jobb och ta bollen av Hovshagas backlinje och hur snyggt som helst frispelar Axel framför mål som kan lägga in 2-1.
Efter 13 minuter sjabblar vi vid ett byte och vi är sex spelare på banan vilket renderar i två minuter på botbänken. Vi spelar mycket bra i boxplay och är nära att göra 3-1 genom Adam.
Skotten i andra 5-7 till Hovshaga

Direkt i andra får vi spela powerplay och vi testar nu vår power femma, lite trevande och får inte direkt något skapat framåt då kliver Axel fram och drar på en rökare ovanför axeln på målvakten och 3-1 är ett faktum.
Nu börjar Hovshaga verkligen pressa och vi blir lite tillbaka pressade men får kontrings lägen och matchen står och väger när Hovshaga kan sätta 3-2.
Strax efter så gör vi ett dumt byte vid ett frislag och åter igen spelar vi med sex spelare och två minuter på botbänken igen.
Även denna gång spelar vi mycket bra i boxplay och Hovshaga skapar inga jätte lägen.
Vi rider ut stormen och vinner matchen.
Skotten i tredje 12-6 i vår favör.

Sammanfattning: Vi har med oss den fina inställningen som vi visade i Gothia och det är absolut en lagvinst som sitter otroligt skönt, kan inte säga att någon sticker ut extra utan alla gör sitt och lite till i matchen. Underbart att se grabbarna kämpa så för varandra.
Ännu bättre är det ju att Leksand vinner över Troja senare på kvällen med 3-2.